30 års erfaring

Bakgrunnen for etableringen av Qigongsenteret i Bergen.

«Hvor sprek er det mulig å bli? Hvor mye energi og pågangsmot er det mulig å skaffe seg? Slike spørsmål er jeg opptatt av. God helse og godt humør gjør alt annet i livet enklere å takle.

Da jeg var liten leste jeg fantastiske historier om tai chi-mestre som var i toppform når de nærmet seg 100 år, om indiske yogier med «umulige» kunster, og om karatemestre som slo gjennom murstein. Kunne noe av dette være sant? Jeg bestemte meg for å finne det ut. Ikke gjennom å lese bøker, men gjennom trening med de beste for å selv lære meg de «mystiske» teknikkene – om de fantes.

Veien har vært spennende. I karate har jeg vært landslagsutøver og norgesmester og vunnet medaljer i internasjonale stevner i USA, Europa, Russland og Japan. I karate er jeg gradert svart belte (7. dan). Jeg har fått lære spennende teknikker fra en rekke tradisjonelle asiatiske systemer og moderne tilpasninger og utvikling. Jeg har også vært heldig å ha fått undervist i andre land, inkludert Indonesia (Bali) og Australia.

Jeg er siviløkonom og arbeider i privat næringsliv. Opplevelsene mine med BUQI-systemene er imidlertid så verdifulle at jeg har valgt å gi kunnskapen fra Dr. Shen videre til dem som ønsker å trene. Selv trener jeg disse fantastiske øvelsene hver eneste dag.

Etter å ha undervist i Qigong og Taiji fra BUQI-systemet i snart ti år har jeg fått en rekke meget gode tilbakemeldinger på hva disse treningsformene kan gjøre for mennesker som er stresset, har smerter eller har andre plager.

Jeg mener denne kunnskapen også er blant de aller beste verktøyene for dem som vil prestere bedre og ha et bedre humør.

Og for eldre mennesker er jeg overbevist om at Qigong er den aller beste treningsformen.

Interessen for kinesiske helseøvelser og meditasjon har økt voldsomt, også fra næringslivsledere og helsepersonell, men tilgang til treningstid har vært begrensende på hvor mange som har fått mulighet til å trene BUQI-systemet ukentlig i Hordaland.

Jeg har derfor valgt å etablere Qigongsenteret i Bergen for å kunne gi enda flere muligheten til å lære seg disse verktøyene for mer energi og bedre humør.»