KONSEPT

Unike treningsmetoder – unik qigong

Treningen vår er uten svetting og hopping. Den kan utføres liggende, sittende eller stående. Målet er å få mykere og mer bevegelige ledd, mindre smerte og mer energi.

1. Rygg, nakke og andre ledd

Zhengyu Shen
Zhengyu Shen har trent Taiji og Qigong fra han var liten. Han er også utdannet i tradisjonell kinesisk medisin.

Vi synes det er minst like viktig å trene leddene som å trene musklene. Det gjør vi ikke ved å strekke og tøye hardt, men ved å slappe av i de store muskelgruppene og forsiktig prøve å utvide leddene i alle retninger.

​Mange har stive skuldre, stiv nakke, stive fingre eller spenninger i ryggen. Vi trener bevisst på å slippe disse  spenningene og korrigere kroppsholdning og uvaner.  Da minskes gjerne spenningshodepine, muskelknuter løser seg opp og knirkingen fra leddene forsvinner.

Spesielt Taijiwuxigong er en unik form for qigong der spontante bevegelser benyttes for å slippe spenninger og gammelt stress, og dermed balansere kropp og sinn.

2. Akupunkturbaner

Chi kanaler
De tre dantian fungerer som «pumper» i systemet av vibrasjonskanaler

I tradisjonell indre kinesisk kampkunst som Tai Chi påvirkes kroppens akupunkturbaner gjennom pust, spesielle stillinger, spesielle bevegelser og stående meditasjon.

Ved å aktivere et område i nederste del av magen («nedre dantien») kan vi rense akupunkturbanene og rette opp ryggen innenfra. Det kjennes ut som om dantien fungerer som en pumpe for akupunktursystemet.

Dette er kunnskap som tradisjonelt har blitt holdt skjult innad i kinesiske kampkunstfamilier.

Konkret kjennes det ut som om vibrasjoner fra de rette magemusklene sprer seg gjennom overkroppen og ut til hendene og/eller ned til føttene.

3. BUQI, Daoyin, Taijixuxigong, Taiji

Dr. Shen Hongxun
Dr. Shen Hongxun var teaching lama i tibetansk diamantbuddisme, Taijimester og lege med doktorgrad i medisin

Den kinesiske legen og taiji-mesteren Dr. Shen Hongxun (1939-2011) oppdaget hvordan han kunne bruke taijikreftene han hadde utviklet gjennom kampkunst til også å behandle pasienter. Han skapte et eget behandlingssystem, BUQI-terapi, som minner om målrettet healing.

Vi underviser i de fire treningssystemene Qigong Daoyin, Taijiwuxigong, Taiji37 og meditasjon.

Taijiwuxigong er en form for spontan qigong som ofte gir følelsesmessige reaksjoner når gammelt stress og stivhet slipper taket.

Daoyin-øvelsene kan minne litt om yoga, men er mindre akrobatiske og kan også gjøres liggende eller sittende. Man trener på avslappet strekking, og utvikler samtidig vibrasjonskraft.