OM QIGONGSENTERET I BERGEN

Qigongsenteret i Bergen er etablert for å tilby undervisning av høy kvalitet innen asiatiske helseøvelser, i første rekke Qigong, Taiji, Yoga og Meditasjon.

Vi tilbyr interessante treninger på dagtid og kveldstid, samt kurs med internasjonalt anerkjente instruktører.

Konseptet med å slappe av i bestemte retninger, utvide leddene i alle retninger og aktivere «dantian» er annerledes enn alle andre former for trening.

Bredt tilbud

Fra januar 2020 har vi flyttet fra Møllendalsveien til Haukelandshallen i Bergen. I tillegg tilbys ukentlig undervisning på Os, samt innimellom i Arna, i Fana og på Straume, samt helgekurs andre steder i landet.

Vi har også egne tilbud til bedrifter, samt tilbud om personlig trening i Qigong, Taiji og meditasjon. Vi arrangerer også helsereiser til Bali i Indonesia og i Spania.

Fra 2020 har vi Norges beste tilbud innen onlineundervisning innen Qigong, Taiji og meditasjon i samarbeid med instruktører fra Qigongsenteret i Oslo.

Gjennom samarbeidet med Nordisk BUQI Organisasjon og Qigongsenteret i Oslo kan våre medlemmer delta på kurs andre steder i landet og i andre land. Det er også mulighet for å delta på den treårige utdannelsen til BUQI-terapeut og ulike instruktørutdannelser.

Tradisjonelt og moderne

Dr. Shen Hongxuns forskning ledet frem til BUQI-systemet

Flertallet av treningene er basert på teorien i BUQI-systemet utviklet av den kinesiske legen Dr. Shen Hongxun.

BUQI er utviklet fra teknikker fra tradisjonell kinesiske medisin, gammel kunnskap fra kinesisk kampkunst, meditasjonsteknikker fra blant annet tibetansk diamantbuddisme og taoistiske systemer, samt Dr. Shens egen forskning.

Spesielt teorien om den doble onde sirkelen av feilaktig kroppsholdning og negativt stress er sentral.

Dr. Shen hadde doktorgrad i medisin (vestlig), var lama i tibetansk diamantbuddisme og en av vår tids fremste Taiji- og Qigongmestre. Han hadde bakgrunn som sykehusdirektør og leder av et farmasøytisk selskap i Kina.

Et velprøvd system

Qigong og Taiji fra BUQI-systemet undervises flere steder i Norge, samt i USA og en rekke land i Europa.

Det er et trygt og helhetlig system som inneholder Qigong, Taiji, meditasjon og terapi.

Det er mulig å delta på kurs i andre land og andre steder i landet, inkludert ulike utdannelser.

Treningen vår er ikke-religiøs. Vi har ingen krav til kursdeltakerne, senteret fungerer som et vanlig treningssenter eller et yogasenter.

Selskapet
Qigongsenteret i Bergen ble etablert i august 2017 av selskapet CHI Kurs og Trening AS.

Undervisningen har foregått i mange år i Bergen, Arna og på Os gjennom Taichikurs.no.
Etter Korona-tiltakene i 2020 har vi redusert vår trening i Bergen til i hovedsak å foregå i Haukelandshallen gjennom vår samarbeidspartner Ikita Karateklubb.